8. maaliskuuta 2011

Perhoja Keski-Suomen suurtaimenille

Perhokalastuksen MM-joukkueen jäsen Jyrki Hiltunen kävi esittelemässä kerhoillassa perhoja Keski-Suomen suurtaimenille. Jyrki esitteli kolme perhomallia, joilla jokaisella on tullut Keski-Suomen koskilta yli 60 sentin taimenia. Ensimmäisenä perhona sidottiin jatkoperäpupa Jyhis, joka on toiminut erittäin hyvin myös Keski-Suomen ulkopuolella esim. Varzinalla. Jyhis on erittäin helppo sitoa ja todella kalastava perho, tämä sopii siis hyvin myös aloittelevalle sitojalle. 

Toisena perhona sidottiin vielä nimeämätön Jyrkin kehittämä musta streameri. Jyrki on kehittänyt perhon sellaiseksi, että sillä olisi mahdollisimman suuri profiili ja se olisi kuitenkin kevyt heittää. Perho sidotaan h2o:n slinky fibrestä tai mirror imagesta sekä frizz fibrestä ja sekaan laitetaan vähän kimalteita. 

Kolmantena luottoperhonaan suurille taimenille Jyrki sidotti kuulapäisen iskupistelarvan. Larvoilla Jyrki on saanut myös useita yli 60 sentin taimenia, joten larvoja ei kannata unohtaa isoja taimenia tavoitellessa. 

Ohessa kuvia perhoista, perhojen reseptit kuvagalleriassa.

Kuvat: Tapani Korhonen






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti