12. helmikuuta 2011

Kerhoillat startattiin järvi/lampikalastustekniikoilla ja perhoilla

Kevään kerhoillat on saatu käyntiin ja ensimmäisen kerhoillan aiheena oli järvi/lampikalastustekniikat sekä - perhot ja vieraana oli Arto Kokkila. Aihe ja esiintyjä selvästi kiinnosti, koska paikalla oli ilahduttavan runsaasti väkeä. Poikkeava aika eli tiistai-iltakin tuntui siis kerholaisille sopivan.

Aluksi Arto kertoi välineistä ja tekniikoista. Mieleeni jäi, että siimoja Artolla tuntui olevan todella runsaasti erilaisilla uppoamisnopeuksilla ja siimat tuntuvatkin olevan tärkeässä roolissa järvikalastuksessa ja varsinkin kilpailuissa. On tärkeää saada perhot sinne missä kalat ovat ilman, että perhoja pitää painottaa runsaasti ja uittonopeutta muuttaa sen takia, että perhot uppoaisivat.

Arto sitoi malliksi neljä eri perhoa, joista porukalla sidottiin kaksi. Liitseissä tuntui olevan erittäin tärkeätä se, että pyrstö on elävä ja perholle saadaan uintiliike painotuksen avulla. Liitsit eivät myöskään olleet kovin isoja. Vaikka liitsin sitominen on periaatteessa yksinkertaista ne voidaan sitoa kuitenkin hyvin monella tapaa, tästä illasta sai ainakin allekirjoittanut uutta ideaa niidenkin sitomiseen.

Ohessa kuvat Arton sitomista perhoista, reseptit löytyvät kuvagalleriasta. Kiitos Artolle mielenkiitoisesta kerhoillasta!

Iskupiste-liitsi
sidos: Arto Kokkila


Musta muovikuulaliitsi
sidos: Arto Kokkila


Oliivi buzzer
sidos: Arto Kokkila


CDC pinturi
sidos: Arto Kokkila



Seuraava kerhoilta on su 20.2. ja aiheena silloin Lohiperhot Pohjois-Norjaan, vieraana Olli Koskinen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti