25. marraskuuta 2010

Jään rapsuttelua ja hyvää ruokaa Huopanalla


KSPK:n jo perinteinen rauhoituksen jälkeinen pikkujoulureissu tehtiin jälleen Huopanankoskelle 20.11. Mukana reissussa oli kuusi kerholaista.

Sääennuste oli luvannut kiristyvää pakkaskeliä ja hieman arvelutti ennen reissua, että mitenköhän kalastuksen käy. Toisaalta näillä pikkujoulureissulla ei ikinä ole se kalastus ole ollut pääasia, joten sinänsä tuo ei pahasti aiheuttanut päänvaivaa. Toisaalta onhan se mukava jos kalastuskamat ottaa mukaan, että hieman edes tarkenee siimoja oikoa.

Huopanalle päästyämme aamutuimaan keli kuitenkaan ei ollut niin paha kuin olisi voinut. Pakkasta oli viitisen astetta mutta keli oli oikeastaan täysin tyyni. Joten ei muutakuin kalastuskamat päälle ja koskelle. Koskella huomasikin pian, että ei siellä tarttenut palella oikeastaan se kummemmin kuin mitä tuulisilla sumarireissulla on tullut paleltua. Siimarenkaat tosin kyllä pakkasivat nyt jäätymään aika nopsasti ja jäitä sai olla rapsuttelemassa useasti vaparenkaista (peukalonkynsi oli reissun jälkeen kipeänä). Pakkaskeleillä pitäisi varmaan heittää vain määrämittaisia heittoja eikä ollenkaan stripata siima sisään :)

Aloittelin kalastelun niskalta. Olin virittänyt siimanpäähän kaksi streameriä, claret-mustan zonkerin kärkeen ja sivutapsiin valkoisen "jääpuikko" streamerin. Heittelin niskalta kohtia missä olin aiemminkin saanut tapahtumia rauhoituksen jälkeen eikä aikaakaan kun valkoiseen streameriin tärähti, mutta ei tarttunut. Jatkoin tuon kohdan pommittamista ja hetken päästä tuo kala nousi valkoiseen streameriin uudestaan mutta hetken potkimisen jälkeen se karkasi. Näin kalan hyvin ja se oli selkeästi mitallinen muttei kuitenkaan varmaan 50 senttiä. Hieman harmitti karkuutus mutta olipahan reissu alkanut tapahtumilla heti ja tuo antoi uutta intoa loppupäivää varten.

Päätin seuraavaksi käydä kosken alaosilla. Sieltä ei kuitenkaan tullut minkäänlaista havaintoa kaloihin. Ei edes harjuksista, joita yritin jallittaa larvalitkalla indikaattorin kera. Ihmetytti hieman mihin harjukset olivat kadonneet, kun nuista paikoista on normaalisti harjuksia noussut. Nyt pari miestä pommitti indikaatorien kera larvoja paikoissa, joissa harjuksia on normaalisti ollut hyvin mutta nyt saaliiksi saatiin vain yksi todella pieni harjus. No ehkä ne oli huonolla syönnillä vain tällä kertaa, toivotaan ainakin ettei kesän helteillä ole ollut vaikutusta harjuksiin?



Päivä meni omalta kohdalta todella nopeasti. Oli mukavaa kalastaa pitkästä aikaa vaikka jäiden rapsuttelu vaparenkaista hieman välillä ärsyttikin ja isompia kaloja en saanut enää siimanpäähän aamun jälkeen. Kaikenkaikkiaan porukalle tuli ihan hyvin kalatapahtumia vaikkakin isoja kaloja oli vähemmän, isoimmaksi ylös tulleeksi jäi Jarin 45 senttinen.

Iltaa vietettiin sitten perinteiseen malliin saunoen, syöden ja kalastus-dvd:tä katsellen (mainittakoot tässä myös, että seuran kirjastoon on hankittu Henrik Mortensenin uusin DVD "Scandinavian spey cast 2", joka on lohen pintaperhokalastuksesta kiinnostuneen katsottava). Ruoka oli jälleen kerran hyvää ja suolalohi katosikin pöydästä nopeasti parempiin suihin ja muutkin jouluruuat maistuivat porukalle. Mukava reissu jälleen kerran Huopanalle.

Tämä saattoikin olla vuoden viimeinen kalastusreissu, koska sääennusteet on luvanneet erittäin kovia pakkasia. Olisikohan seuraava perhokalastusreissu sitten vasta sumariaikaan, no saa nähdä, se riippuu aika pitkälti siitä minkälainen talvesta tulee.

Loppuun vielä maininta tulevan sunnuntain kerhoillasta, jonka aihe varmistui aika viime tinkaan. Eli kerhoillassa 28.11. aiheena "Kesän 2010 kalareissut Ponoille ja Islannin Tungulaekur-joelle".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti