9. syyskuuta 2010

Pikavisiitti seuran lammelle

Tein eilen illalla pikavisiitin seuran lammelle. Ilma oli oikeastaan poikkeuksellisen lämmin ja se olikin houkutellut paikalle yllättävänkin paljon porukkaa, no toki silti tilaa riitti hyvin kalastella.

Pintakäyntejä näkyi heti lammelle päästyäni joitakin eli ei muutakuin pientä pinturia siiman päähän. Jonkinaikaa heiteltyäni sain tarjottua perhon lähelle tuikkia, ja kala hyväksyikin pinturin. Kala oli ehkä yllättävänkin löysä vastus siimanpäässä ja syy siihen selvisi sen ylös otettuani. Kalalta puuttui kumpikin rintaevä sekä yksi vatsaevistä. Ne olivat laitoksella saaneet poikasena ilmeisesti niin pahat vauriot, etteivät enää ole kasvaneet takaisin. No, tämä olikin sopiva kala ruokakalaksi. Yleisesti ottaen lammella olleet kalat on kuitenkin olleet hyväkuntoisia ja jotkut koviakin menijöitä siiman päässä.

Oheisessa kuvassa oma luottopinturini kirjolohen syyskalastukseen lammelle. Se on Kokkilan Arton taannoin kerhoillassa esittelemä pieni CDC-perho. Sidotaan esim. #20 TMC 100BL -koukkuun. Runkona erittäin ohut dubbaus jäniksen naamaa, siipi cdc, joka käännetään taakse ja leikataan, etuosassa vaalea häkilä, joka leikataan alta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti